TOP-19-Salesforce-Interview-Questions-Answers-Java2Python

About Salesforce Interview Questions and Answers

These are the Top 19 Sales force Interview Questions  and Answers for fresher’s and Experienced. Just go through this  Salesforce Interview Questions before attending Interviews .

Top Answers to Sales force Interview Questions

Q1.What is Salesforce?

Answer:

Salesforce is a Customer Relationship Management (CRM) product that is available to subscribers as cost effective SaaS(software as a service).

Q2.What is a custom object in Salesforce?

Answer:

Custom object refers to database table that is used to store data related to your company in Salesforce.com.

Q3.How many relationships are present in Salesforce?

Answer:

  1. Lookup relationship.
  2. Master detail relationship

Q4.What is a Trigger in Salesforce?

Answer:

A Trigger is a block of code that is executed either before or after a record is inserted or updated in the database.

Q5.What is Force.com platform?

Answer:

  • com is a Paas(Platform as a service) and salesforce is built on Force.com.
  • Salesforce developers can work with Cloud Integrated Development Environment and deploy the applications on the Force.com servers

Q6.Differentiate Force.com and Salesforce.com?

Answer:

Force.com is  Platform-as-a-Service (PaaS), while Salesforce.com is Software-as-a-Service (SaaS).

Q7.Self Relationship describes?

Answer:

Same object lookup relationship is called self relationship. It is the place where users are allowed to take the object “Merchandise” and create relationships with other objects.

Q8.What is the Object Relationship?

Answer:

Object relationship links custom object records to standard object records. Salesforce allows users to define different types of relationships by creating custom relationship fields on an object.

Q9.How to track sales in Salesforce?

Answer:

  1. Number of customers served daily.
  2. Daily sales volume.
  3. Detailed reports from Sales Manager.
  4. Sales figures of month or quarter.

Q10.How many types of Reports available in Salesforce?

Answer:

  • Tabular report
  • Matrix report
  • Summary report
  • Joined report

Q11.What is Matrix report ?

Answer:

An row and column based grouping in-depth information report.

Q12.How many reports can be added to the Salesforce dashboard?

Answer:

A Salesforce Dashboard can add up to 20 reports.

Q13.List the various object relations in Salesforce?

Answer:

  • One to many.
  • Many to many.
  • Master detail

Q14.What is a static resource in Salesforce?

Answer:

Uploading contents in the form of .jar, .zip format, style sheets, JavaScript and so on. It is recommended to deploy a static resource instead of uploading files to the Documents tab. These files can be easily referred to in a Visualforce page.

Q15.SOQL and SOSL stands for ?

Answer:

  • SOQL is Salesforce Object Query Language.
  • SOSL is Salesforce Object Search Language.

Master-Detail Relationship:

It is a parent-child relationship in which the master object controls the behavior of the dependent child object. It is a 1:n relationship in which there can be only one parent but many children.

Q16.What is “Data Skew” in Salesforce?

Answer:

“Data skew” is a condition that encouters when a single user owns that more than 10000 records , we call “ownership data skew”.

Q17.What is Wrapper class?

Answer:

A Wrapper class instance is a collection of other objects. It is used to display different objects on a Visual Force page in same table.

Q18.what are the custom settings in Salesforce?

Answer:

  • Hierarchy type
  • List type

Q19.What is junction object?

Answer:

Junction objects are used to build many-to-many relationships between objects.

Share this